Home > Programma’s > STRESSMANAGEMENT voor TEAMS of LEIDERS
TMT florenren
TMT Stress

WORKSHOP: STRESSMANAGEMENT voor TEAMS of LEIDERS

2 uur

‘It’s not the stress that kills us but our reaction to it,” zegt de founder van modern stress onderzoek, Hans Selye.

1 op de 7 medewerkers kampen met stress- en burnout klachten. Het effectief managen van werkdruk en stress in je team of op je afdeling is een kritische vaardigheid voor elke leidinggevende. 

Doel van deze interactieve workshops is werkstress op een laagdrempelige manier bespreekbaar maken, bewustwording te vergoten en te prikkelen tot actie. Zodat zowel leidinggevenden als medewerkers eerder aan de bel trekken indien het stressniveau daar aanleiding toe geeft, meer eigenaarschap pakken en stress actiever en effectiever gaan managen.

2 varianten

De workshop STRESSMANAGEMENT voor TEAMS is geschikt voor teams, afdelingen of kan organisatiebreed ingezet worden. Tijdens deze workshop bespreken we de misverstanden die bestaan over stress en gaan medewerkers en leidinggevenden met elkaar in gesprek. Deelnemers gaan 2 uur later met nieuwe inzichten, praktische tips, een persoonlijk stressmanagementplan en een bak nieuwe energie naar huis. Deze workshop is regelmatig onderdeel van een teambuilding of heidag. De workshop is ook in de vorm van een lunchbijeenkomst succesvol gebleken.

De workshop STRESSMANAGEMENT voor LEIDERS is exclusief voor directeuren, leidinggevenden, managers of managementteams en is toegespitst op de stressvraagstukken waar je als leider mee geconfronteerd wordt. Ben jij je bewust van het stressniveau in je team en herken je wanneer iemand in de risicozone zit?  Weet je hoe je dan effectief reageert en wat je vooral beter niet kunt doen? Weet je wat de relatie tussen jouw manier van leidinggeven en het stressniveau in je team is? Na deze workshop wel. De workshop STRESSMANAGEMENT voor LEIDERS wordt zowel in-company georganiseerd als op congressen of netwerkbijeenkomsten uitgevoerd. 

Resultaten van de workshop STRESSMANAGEMENT voor TEAMS:

Resultaten van de workshop STRESSMANAGEMENT voor LEIDERS:

Workshop aanvragen

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is het maximaal aantal deelnemers?

De workshop voor leidinggevende heeft een maximum van 30 deelnemers.

De workshop voor teams, afdeling en organisatie is geschikt tot 100 deelnemers. Wil je de workshop voor een grotere groep organiseren, neem dan contact op om te overleggen over de mogelijkheden susan@teamsmettoekomst.nl

Hoelang duurt de workshop?

De workshop duurt 2 uur. Voor congressen is een kortere variant van 1,5 uur mogelijk. 

Wat als deelnemers behoefte aan een vervolggesprek hebben?

De ervaring leert dat de workshop veel losmaakt. Juist de mensen die veel werkdruk of stress ervaren of leidinggevenden met meerde teamleden in de risicozone, hebben vaak de behoefte om door te praten en adviezen en tips op maat te krijgen. Optionele eenmalige follow-up coachingsgesprekken behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Wat is nog meer belangrijk?

Als leidinggevende of directie houd je van resultaten en prestaties, maar hebt ook oog voor je mensen. Je begrijpt het belang van je rolmodel als leider. Je bent dus zelf ook bereid om over stress in gesprek te gaan en om bij te dragen aan een open en veilige sfeer tijdens de workshop.