Home > Programma’s > Floreren met je team
TMT florenren
TMT stress

TEAM ONTWIKKELING: FLOREREN MET JE TEAM

6 maanden programma

Herken jij je in de volgende teamsituaties?

Voor wie?

Het programma FLOREREN MET JE TEAM is speciaal ontworpen voor leidinggevenden of managers die met hun team een verbeterslag willen realiseren in de sociale veiligheid en onderlinge interactie binnen het team, de teamspirit en het gezamenlijk resultaat.

Teams die hun teampotentieel echt willen realiseren. Die met plezier willen samenwerken waarbij elk teamlid floreert. Teams die het belangrijk vinden goed voorbereid en vol vertrouwen de toekomst in te gaan.

Dit maatwerk programma is geschikt voor managementteams, functionele of multidisciplinaire teams of afdelingen, tussen 5 en 10 personen. Het programma is praktisch en heeft een doorlooptijd van 6 maanden.

 

Kiezen voor FLOREREN MET JE TEAM betekent kiezen voor de volgende resultaten:

Wil je meer info of overleggen of dit programma aansluit bij jouw team? 

NEEM CONTACT OP

VEEL GESTELDE VRAGEN

Waaruit bestaat het programma concreet?

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Individuele startgesprekken met ieder teamlid.
  • Kick-off sessie (dagdeel) met als resultaat een goede basis voor het traject (heldere doelen, draagvlak, go/no-go voor het vervolg).
  • 4 maatwerk follow-up sessies (dagdeel), toegespitst op jullie specifieke teamdoelen.
  • Een tussenevaluatie waarin we voortgang monitoren en toetsen of aanpak bijstelling vraagt.
  • Een afsluitende evaluatie sessie.
  • Praktische tools, tips en checklists.
  • 24/7 telefonische coaching voor leidinggevende: sparren over tussentijdse praktische samenwerkingsvraagstukken en teamdilemma’s.
  • Tussentijdse voorbereiding en afstemming met de leidinggevende gedurende het hele traject.
Waarom duurt een teamtraject 6 maanden?

Samen doelen stellen, bijleren en nieuw gedrag inslijten is niet haalbaar in 1 of 2 sessies. Collectieve gedragsverandering in gang zetten en laten beklijven vraagt een minimale doorlooptijd van 4 tot 6 maanden. Aangezien TEAMS MET TOEKOMST voor duurzame resultaten gaat, nemen we 6 maanden. De sessies zijn met een tussenpose van ongeveer 4 weken.

Wat houdt maatwerk in?

Het maatwerk zit in de gewenste samenwerkingsdoelen en specifieke resultaten waarop we focussen. Dit bepalen jullie samen als team. De inhoud van de sessies, de vaardigheden waaraan we werken en het ondersteunend leermateriaal sluit hierbij aan. In de keuze van de werkvormen houden we rekening met jullie voorkeuren.

Ik kan als leidinggevende ook een leiderschapsopleiding volgen.Waarom kiezen voor een teamtraject?

Ieder teamlid heeft een rol en verantwoordelijkheid in het reilen en zeilen van het team of de afdeling. Door het hele team te betrekken bij de team- en samenwerkingsdoelen, ontstaat meer eigenaarschap. Daarnaast krijgt iedereen inzicht in hoe je elkaar beïnvloed en hoe dat effectiever kan. Door in teamverband te werken aan gewenste vaardigheden en gedrag, gebruik je de kracht van de groep. Je gaat samen door een ervaring, werkt collectief aan mindset, experimenteert en leert als groep. Geen enkel teamlid uitgezonderd.  Zo versnel je de ontwikkeling van je team enorm. En het rendement van je investering is vele malen groter dan wanneer jij een leiderschapsopleiding volgt en je je nieuwe kennis en vaardigheden alleen implementeert.

Mijn team of afdeling is groter dan 10 personen. Is dat ook mogelijk?

De ideale teamgrootte is 5-10 personen. Het programma is ook geschikt voor grotere teams en afdelingen. De begeleiding vindt dan plaats door meerdere teamcoaches, afwisselend in gezamenlijke bijeenkomsten en sessies in subgroepen.

Kom je op locatie?

Zeker. In goed overleg en in lijn met jullie voorkeur vinden de sessies bij jullie in de organisatie plaats of op een geschikte externe locatie.

Wat is nog meer belangrijk?

Als leidinggevende speel je een sleutelrol in het functioneren van je team, dat besef je je. Je houdt van quick-wins, maar vindt de solide basis die nodig is om een toekomstproof team te creëren ook belangrijk. Je geeft jouw volledige commitment aan de ontwikkeling van je team en bent zelf ook bereid om te leren.